tent of nations grot 05

De familie Nassar is in 2000 met hulp van buitenlandse vrienden het project Tent of Nations gestart: een ecologische boerderij waar educatie centraal staat.


Het basiswerk op Tent of Nations is het boerenbedrijf, waar een diversiteit aan fruitbomen wordt gekweekt. Na de verwoesting van 1.500 bomen door het Israëlische leger in mei 2014 wordt momenteel veel tijd en aandacht besteed aan het planten en verzorgen van nieuwe bomen.
De familie gaat met grote creativiteit te werk. Omdat de Israëlische autoriteiten geen toestemming geven te bouwen in gebied C waar de familie woont, heeft de familie een zevental grotten opgeknapt. ´Bovengronds´ bouwen is niet toegestaan, daarom maar ´ondergronds´. De familie krijgt geen toegang tot elektriciteit en stromen water. Men lost dit op door regenwater op te vangen in ondergrondse waterreservoirs en men gebruikt zonnepanelen.

palestijnse vrouwenHet vrouwenproject Bent al-reef in het buurtdorpje Nahalin biedt vier ochtenden per week een programma voor Palestijnse vrouwen. Zij leren hier nieuwe vaardigheden, zoals het werken met computers, medische kennis en Engelse taal. Dit helpt hen om hun grenzen te verleggen, ondersteunt hun zelfvertrouwen en helpt hen zelf verantwoordelijkheid te nemen in hun eigen situatie.

Palestijnse kinderenIedere zomer worden kindervakantiekampen georganiseerd voor kinderen uit Palestijnse vluchtelingenkampen in Bethlehem. Er worden activiteiten georganiseerd op het gebied van muziek, theater en vreedzame conflicthantering. Een belangrijk doel is dat de kinderen de band met het land ervaren, door concreet de handen uit de mouwen te steken. Ook worden er diverse creatieve workshops gehouden, zoals het beschilderen van stenen. Na afloop mogen de kinderen uitleg geven bij hun schildering. Onder deze link ziet u een twintigtal foto’s met uitleg van deze door kinderen beschilderde stenen.

buitenlandse bezoekersSteeds meer buitenlandse bezoekers komen naar Tent of Nations om te leren over de situatie en de visie van de familie Nassar. Zij luisteren naar het verhaal, delen de maaltijd, en steken de handen uit de mouwen om zo de familie Nassar te ondersteunen in hun werk.

In alle activiteiten wordt de Palestijnse gemeenschap versterkt en worden mensen uitgedaagd de ander te blijven zien als mens. Dat is het belangrijkste doel: het vijanddenken doorbreken en mensen leren om zelf verantwoordelijkheid te nemen voor hun situatie.

Free live stats and visitor counter for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop