Familie NassarIn 1916 heeft de familie Nassar het land gekocht waarop zich nu de Tent of Nations bevindt. De familie heeft eigendomspapieren en heeft het land in 1924 geregistreerd, tijdens het Britse Mandaat. Deze documenten geven de grenzen van het land aan, waar zij hun wijngaarden, fruit- en olijfbomen hebben geteeld.
In 1991 verklaarde het Israëlische militaire gezag op de Westbank het land van de familie Nassar, dat zich bevindt in Westbank Gebied C tot ‘staatsland’, waarop de familie in beroep ging. Uiteindelijk kwam hun zaak bij het Israëlische Hooggerechtshof, dat in 2007 de uitspraak deed dat de familie Nassar hun herregistratie van het land kon gaan regelen, wat zou betekenen dat hun land zou worden erkend als hun eigendom. In 2008 heeft de familie alle benodigde documenten hiervoor ingediend.

 

Echter mei 2014 werden, terwijl bovenstaande procedure nog in behandeling was, 1.500 fruitbomen gebulldozerd door het Israëlische leger. Nadat de familie in beroep ging, verklaarde het Israëlische Militair Gezag op de Westbank dat zij het dossier niet in bezit hadden, waarop het Hooggerechtshof verklaarde dat de familie een nieuw verzoek, inclusief alle bijbehorende zaken, moest indienen.
Klik hier voor een totaaloverzicht van de juridische strijd.

 

 

1924 registratie van het land tijdens het Brits Mandaat

 

1924: Registratie van het land tijdens het Brits mandaat

weg barricadeDe Tent of Nations heeft, zoals veel Palestijnen in Westbank Gebied C, geen toegang tot stromend water en elektriciteit. Ook weigeren de Israëlische autoriteiten bouwvergunningen af te geven. De familie is in een voortdurende juridische strijd verwikkeld over het recht hun land te bewerken. Ook lopen er procedures tegen sloopbevelen voor gebouwen, tenten, toiletten en waterreservoirs.

 

Lees meer...

De route van de afscheidingsmuur, die door de staat Israël formeel wordt gebouwd om zelfmoordaanslagen te voorkomen, is momenteel gepland tussen Bethlehem en de Tent of Nations. Als dit inderdaad gaat gebeuren, dan betekent dit dat de familie afgescheiden wordt van Bethlehem, waar een gedeelte van de familie woont, waar hun sociale voorzieningen zijn, zoals de scholen en medische zorg, maar ook waar de Evangelische Lutherse gemeente zich bevindt waar zij lid van zijn.

 

  De geplande route van de afscheidingsmuur tussen Bethlehem en Tent of Nations (Nahalin)

Muur tussen Nahalin en Bethlehem


  Klik hier voor nog een grotere kaart

olijfbomen vernieldHet is diverse keren gebeurd dat gewapende Joodse kolonisten naar Tent of Nations kwamen, om hetzij olijfbomen te ontwortelen, hetzij (tot drie maal toe) te proberen een weg aan te leggen over het land van Tent of Nations.

weegschaalDe financiële druk is hoog. De kosten voor de juridische procedures bedragen tot nu toe meer dan € 150.000. Deze kosten lopen nog steeds op.

Free live stats and visitor counter for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop